- 5+ yıllık Psikolojik Sağlık ve Güvenlik Deneyimi
- 7/24 Erişilebilir Eğitimler
- Bireysel ve Kurumsal Erişim
- Kolay & Hızlı & Özelleştirilmiş
E-Learning'le Tanışın
Psikolojik sağlık ve güvenliğe dair bilgi ve yetkinliklerinizi geliştirmenin artık daha pratik bir yolu var.
















Ölçme
hakkında
Bir organizasyonun psikolojik sağlık ve güvenlik ile ilgili boyutlarını ölçmek için nicel ve nitel değerlendirmeler uygulanır. Ölçme değerlendirme faaliyetlerinde doğru verilere ulaşmak için NHUMAN’ın bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerine uygun ölçeklerini kullanın.



Çalışan Memnuniyeti
Çalışan memnuniyeti değerlendirmesi, İK endüstrisi tarafından çalışanların işleri, çalışan deneyimleri ve çalıştıkları kuruluşlar gibi yönlerden ne kadar memnun olduklarını açıklar.
Psikososyal Risk Değerlendirmesi
Risk değerlendirmesi iş yerlerindeki çalışma koşullarından kaynaklı tüm tehlike ve sağlık risklerini belirlemek ve bunları önlemek için yapılan değerlendirmelerdir. İşyeri düzeni, çalışma ortamı, çalışma koşulları, ekipmanlar, yapılan iş, görevler ve kullanılan malzemelerden kaynaklanabilecek olası risk ihtimallerinin değerlendirip önleyici çözüm yollarının tespit edilmesi için gereklidir.
"Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve ISO 45003 standartlarında belirtilen psikososyal riskleri organizasyonel, sosyal ve çevresel boyutlarda ele alıyoruz."
Başlayın.
Kurumunuzun değerlendirmelerini gözden geçirelim ve eylem planları tasarlayalım.
Danışmanlık
Psikolojik sağlık ve güvenlik danışmanlığı; çalışanların üretkenliğini engelleyecek faktörlerin ortadan kaldırılması için yapılan danışmanlık faaliyetleridir. Amaç çalışanların bağlılık ve motivasyonları ile iyi oluşlarına katkıda bulunmak, iş yerinde güvenlik kültürünü yaygınlaştırmaktır.



Çalışana Destek Sistemleri
Çalışana Destek sistemleri, çalışanların iş yerlerinde yaşamış oldukları bireysel sorunların çözümüne yönelik bir danışmanlık sistemidir. Kişinin iş kaynaklı stresle başa çıkması, iş ve özel hayat dengesinin sağlanması ve işe bağlı oluşan sorunların çözümü için destekleyici bir model sunar. Çalışana destek sistemleri yönetici destek programlarını (MSP) kapsar.
Psikososyal Risk Yönetim Danışmanlığı
Psikososyal Riskler Danışmanlığı; psikososyal risklerin sebep olduğu işe bağlı stresin çalışanların sağlığı, iyi oluşu, verim ve performansı üzerindeki etkiyi ölçmek ve anlamak için yapılmaktadır.
İyi Oluş - Wellbeing Uygulamaları
Wellbeing uygulamaları, kurumların çalışanlarının iyilik halini arttırması için kuruma özel hazırlanan ürün ve içerik geliştirme çalışmalarıdır.
Acil Durumlar ve Kriz Danışmanlığı
Acil durumlar ve kriz danışmanlığı, kurumların iç ve dış kaynaklı krizlerle nasıl başa çıkacakları, iş kazası vb. acil durumlarda etkili müdahale ve hazırlık, iş yerlerinin kriz yönetimi konusunda doğru iletişim stratejilerinin oluşturulması gibi konuları kapsamaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlık; yalnızca hastalığın olmaması değil, fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan tam bir iyilik halidir.
Katılın.
Psikolojik sağlık ve güvenlik kültürü yaratmak için programlarımızdan yararlanan kurumlardan biri olun.
Eğitimler
Psikolojik Sağlık ve Güvenlik Eğitimleri çalışanlara ve kurumlara, senkron, asenkron, çevrimiçi ve yüz yüze seçenekleriyle verilen, teorik ya da uygulamalı kapasite geliştirmeye yönelik eğitimlerdir.



E-Learning
E-Learning eğitimleri kurum çalışanları ve bireylerin psikolojik sağlık ve güvenlik yetkinliklerine erişilebilirliğini artırmak üzere tasarlanmış online eğitimlerdir.
İş - Yaşam Dengesi Eğitimi
İş ve özel yaşamda öncelikleri belirleyebilmek ve katılımcıların hedef belirleme, eyleme geçme, planlama, zaman çizelgesi, etkililik ve verimlilik, atalet ve erteleme alışkanlıkları konularında beceri kazanımı sağlamak amaçlanır.
Psikososyal Risk Değerlendirme Eğitimi
Psikososyal riskler temelinde gelişen işe bağlı stresin ve psikososyal risk yönetiminin yetersiz olmasının iş kazası riskini artırdığı görülmektedir. İyi bir önleme tasarımı ve etkili bir psikososyal risk yönetiminin ana hedefleri güvenli çalışma sistemleri/ortamı oluşturmak ve iş yerindeki uygun iletişim ve davranışları sağlamaktır.
Psikolojik İlk Yardım Eğitimi
Psikolojik ilk yardım, psikoloji ya da tıp alanında uzman olmayan kişilerin ilk psikososyal müdahaleyi yapabilmeleri amacıyla geliştirilmiş bir eğitim modülüdür. Acil durumlar ya da zorlu yaşam olayları ile karşılaşıldığında acil durum çalışanlarının doğru iletişim becerilerini kullanarak psikolojik ilk yardım sürecini uygulayabilmeleri amacıyla oluşturulmuştur.
İş Kazalarına Psikolojik Faktörlerin Etkisi
Kaygı, gerginlik, öfke, korku gibi duyguların aniden ya da süreğen olarak kendini göstermesi, yaptığımız iş üzerindeki verimimizin düşmesine, dikkatimizin dağılmasına neden olmaktadır. Eğitimde, iş kazasına yol açan psikolojik süreçler işlenecek ve bu süreçlerin kazaları nasıl etkilediğine yer verilecektir.
Uygulamalı Stres Yönetimi
Eğitimde, sürekli gerginliğin ruh sağlığımıza, bedenimize, gündelik hayatımıza, ilişkilerimize ve iş verimimize nasıl yansıdığı işlenecektir. Eğitimin son bölümünde ise sürekli gerginlik durumuyla başa çıkmanın yolları tartışılır.
WHO ve ILO (2022) yöneticilere ve tüm çalışanlara psikolojik sağlık ve güvenlik eğitimleri verilmesini işteki ruh sağlığının en önemli üç bileşeninden biri olarak belirtir.
Gelişin.
Ruh sağlığı okur yazarlığını geliştirin; kendinize iyi gelecek deneyimler yakalayın.
NHUMAN Kütüphanesi
Bloglar, yayımlanmış güncel raporlar, bültenler, haberler ve daha fazlası.
Ayrıntıları Konuşalım
Bilgilerinizi bırakın, uzmanlarımızdan biri sizinle iletişime geçsin!